Energetische behandeling

Reiki

Bij een Reiki behandeling wordt met een vorm levensenergie gewerkt, de Qi, die wordt doorgegeven via de handen, deze worden een paar minuutjes op verschillende plaatsen op het lichaam gelegd.

Via de handen stroomt de energie daar waar nodig is. De levensenergie werkt zowel op lichamelijke pijnen of een tekort maar ook emotioneel en mentaal. Het is een zachte behandeling die de balans kan herstellen.

Reiki wordt door de kleding heen gegeven. Het is niet schadelijk en er zijn geen contra indicaties.

Het kan verkwikkend werken en rust schenken.

De behandelaar fungeert hierbij als doorgeefluik.

Magnetiseren

Magnetiseren is een natuurgeneeswijze die al heel oud is en wat ieder mens in zich heeft. Er wordt met kosmische energie gewerkt die het zelf genezend vermogen activeert en stimuleert.

In en rondom het menselijk lichaam bevinden zich energievelden. De lagen rondom zijn de auravelden. Doordat er ook blokkades kunnen ontstaan in de  energielagen kan dit ook van invloed zijn bij klachten en ziekte.

Tevens worden de chakra’s behandeld, soms zijn deze gesloten of hebben te weinig energie waardoor dit alle energielagen ook weer beïnvloed.

Gevoelige mensen krijgen soms te veel prikkels binnen, het is dan belangrijk dat je je kunt afschermen en goed gegrond bent.

Sommige mensen voelen tijdens een behandeling warmte of kou, tintelingen of spiertrekkingen, of soms ook helemaal niets, dit is verder niet zo belangrijk om dat de heling toch zijn werk wel doet.

Een behandeling wordt door de kleren heen gegeven op een massagetafel.

Waar kan het o.a. helpend zijn:

Slaapproblemen

Vermoeidheid of stress

Rouw en verdriet

Angst en onrust of onzekerheid

Levensvraagstukken

Verzachten van pijn

Darmklachten of schildklierproblemen

Ontspanning

Bij een behandeling wordt er gewerkt aan de balans in de energiehuishouding. Het kan nog best een tijdje doorwerken.

Wanneer wordt er niet behandeld:

o.a. bij zwangerschap- psychiatrische klachten/zwaar getraumatiseerd of bij hartklachten. Magnetiseren is een ondersteunende behandeling.

Raadpleeg bij klachten altijd eerst een arts!