Bindweefselmassage

 Bindweefselmassage

Het bindweefsel is de huidlaag tussen de spieren en de huid. Het verbindt en ondersteunt maar kan ook verkleven.

Het zorgt voor de opname van zuurstof, het transport van afvalstoffen en de warmte-isolatie in je lichaam. Bindweefselmassage is ook van invloed op het vegetatieve deel van het zenuwstelsel.

Het is een stevige massage die zonder olie gegeven wordt, Het tempo is langzaam. En er wordt hierbij gecommuniceerd.  Tevens heeft het effect op het herstelvermogen van de huid en de soepelheid en bewegingsvrijheid van het lichaam.

Lang opgehoopte spanning kan worden losgelaten.

Bindweefselmassage kan gegeven worden o.a. bij:

Fibromyalgie, Hoofdpijn, Posttraumatische dystrofie, Reuma, Pijnklachten aan rug, schouders, armen en benen, menstruatieklachten.

Maar ook klachten zoals: geen aanwijsbare oorzaak, verstoring in de werking van het autonoom zenuwstelsel, pijn zonder aanwijsbare plek, uitstralingspijn.

Laat klachten altijd wel eerst nakijken bij uw arts, bindweefselmassage is geen vervanging van de reguliere geneeskunde!

Combi massage

Dit is een massage waarbij gebruik wordt gemaakt met name op de rug van bindweefseltechnieken, deep tissue,  en ontspanningsgrepen en soms zijn guasha en cupping ook een onderdeel van deze massage die het proces wat ondersteunen. Deze massage wordt ook gegeven bij mensen met long-covid klachten na corona.